Osteopaat in Middelburg en Vlissingen

Werkwijze

Een beschrijving van een behandeling osteopathie volgens de geïntegreerde technieken.

Algemeen:

Kleding

Het is belangrijk dat u tijdens de behandeling geen knellende kleding draagt. De beweeglijkheid van alle gewrichten van armen en benen wordt altijd onderzocht. Bij voorkeur trekt u een legging of korte broek aan met een hempje. Als het voor u geen bezwaar is kunt u ook in uw ondergoed behandeld worden. Desgewenst kunt u ook uw eigen badhanddoek meenemen om op de behandelbank te leggen.

 Om een globaal beeld te krijgen van uw klachten, krijgt u, nadat uw (online) afspraak geaccepteerd is, een email met een link naar het online intakeformulier. Aan de hand van uw informatie volgen er, tijdens de eerste sessie, nog aanvullende vragen. 

Behandeling: 

                      

Elke behandeling begint met een uitgebreid systematisch onderzoek van de beweeglijkheid van alle gewrichten van uw lichaam. De bevindingen van dat onderzoek worden genoteerd in een schema. Dit schema is de basis voor de behandeling. Als u vaker geweest bent, kan ik de progressie van de behandeling beoordelen aan de hand van deze schema's. Onderzoek en notities in het schema zijn volgens het protocol van de geïntegreerde technieken. Het onderzoek is dus altijd hetzelfde maar de behandeling is afhankelijk van de bevindingen uit het onderzoek.

Na het onderzoek laat ik u zien welke beperkingen het belangrijkst zijn en die ga ik vervolgens behandelen. Het leuke is dat de beweeglijkheid toeneemt als het weefsel dat verantwoordelijk is voor die beperking behandeld is. U merkt dit ook direct. Op het eind van de behandeling is de beweeglijkheid van de gewrichten weer hersteld. De bewegingen worden nagetest en hierbij kunt u ook merken dat uw lijf beweeglijker en meer ontspannen is geworden.

De tweede behandeling wordt meestal één a twee weken later gepland. Normaal wordt het interval tussen twee behandelingen steeds langer. Voor de meeste klachten moet u rekening houden dat u drie tot vijf behandelingen nodig heeft. Dit aantal behandelingen en ook de periode tussen twee behandelingen is geen vast gegeven, het is afhankelijk van uw hulpvraag en uw reactie op de behandeling. 

De meeste mensen voelen direct na de behandeling al een verbetering. Maar het kan ook gebeuren dat u juist een gevoel van vermoeidheid, soms ook een lichte hoofdpijn heeft. Het kan zelfs zo zijn dat de klachten eerst wat erger worden. Houdt er rekening mee dat u dezelfde dag, na de behandeling, beter wat kalm aan doet en voldoende water drinkt. 

Kees Minderhout, osteopaat DO-MRO

Watertoren 2
4336 KC Middelburg
T: 06-38434883
E: info@osteopathieminderhout.nl

Geregistreerd lid NVO / NRO nr. 435
AGB code: 90039213 / praktijk 90059863
KVK: 20157768

Online afspreken:
Klik hier  
 

'Gezondheid is het leven van het leven."
- E. Von Feuchtersleben, Oostenrijks dichter, filosoof en geneeskundige 1806-1849