Osteopaat in Middelburg en Vlissingen

Osteopathie en gezondheid

Osteopathie en gezondheid

Het doel van een osteopathische behandeling is om het zelfgenezend vermogen van de mens krachtiger te maken en hierdoor het lichaam in staat te stellen om de klachten te doen genezen. De inherente kracht van het lichaam om de gezondheid te waarborgen komt het beste tot zijn recht als deze kracht zo min mogelijk wordt geremd. De osteopaat beoordeeld deze remmingen aan de beweeglijkheid van de verschillende weefsels. Als de beweeglijkheid optimaal is, functioneert het zelfgenezend vermogen ook optimaal. Met als gevolg dat ook de gezondheid optimaal gewaarborgd kan worden.
Dit betekent niet dat je dan nooit eens een pijntje hebt of nooit ziek kan worden. Maar als alles optimaal functioneert, kan je lichaam zonder hulp van buitenaf de gezondheid weer herstellen.

Ontspannen vs. Stress

Stress verzwakt onze capaciteit om te herstellen. We kunnen verschillende soorten stress onderscheiden:

-   Chemische stress, denk aan voeding, milieuvervuiling, insecticiden, geur- kleur- en smaakstoffen, etc.

-   Mechanische stress, alles wat met houding en beweging te maken heeft. Denk aan RSI en allerlei      sportblessures maar denk bijvoorbeeld ook aan littekens.

-   Psychische stress, denk aan werkdruk, emotioneel ingrijpende gebeurtenissen, etc.

-   Thermische stress, denk aan verbranden of onderkoeld zijn.

-   Elektromagnetische stress, wifi, bluetooth dus alle draadloze apparatuur.

Stress verzwakt ook ons immuunsysteem. Als het stress systeem teveel geprikkeld wordt dan gaat dat ten koste van onze capaciteit om te herstellen.
Als ons herstel minder krachtig is, wordt het ook moeilijker om van een klacht te herstellen. En dan gaat onze gezondheid haperen.

Een osteopathische behandeling verbetert aantoonbaar het zelfgenezend vermogen en dus ook de herstelkracht van ons lichaam.

Osteopathie en leefstijl

Er zijn vele factoren die een stress geven op het lichaam. Belangrijk is het om te beseffen dat veel stress factoren te maken hebben met onze leefstijl en leefomgeving. Dat betekent dat u met een bewustere leefstijl zelf ook veel kunt doen om uw gezondheid te versterken. Maar dus ook om het effect van een behandeling te ondersteunen of te versterken.
De factoren die niet direct op de behandeltafel beïnvloed kunnen worden, kunnen zo sterk zijn dat zij het effect van de behandeling teniet kunnen doen. Het is belangrijk om behalve uw directe klacht ook deze andere factoren in kaart te brengen zodat ik u ook op dat terrein gericht kan adviseren.

Voor informatie over gezond leven / preventie van klachten zie ook oersterk.

 

Kees Minderhout, osteopaat DO-MRO

Watertoren 2
4336 KC Middelburg
T: 06-38434883
E: info@osteopathieminderhout.nl

Geregistreerd lid NVO / NRO nr. 435
AGB code: 90039213 / praktijk 90059863
KVK: 20157768

Online afspreken:
Klik hier  
 

'Gezondheid is het leven van het leven."
- E. Von Feuchtersleben, Oostenrijks dichter, filosoof en geneeskundige 1806-1849