Osteopaat in Middelburg en Vlissingen

Kees Minderhout

Even voorstellen
Zoals bijna elke osteopaat, ben ik begonnen als fysiotherapeut.
Mijn interesse ligt meer bij de vraag waarom iemand last krijgt van pijn of ongemak dan wat de klacht precies is. Dat laatste weet je als patiënt ook wel, de eerste vraag meestal niet (anders had je bijtijds je maatregelen kunnen nemen). De meeste nascholing die ik als fysiotherapeut heb gevolgd had ook als doel om gezondheidsklachten in een breder perspectief te zien.

Een osteopaat zoekt juist naar datgene wat je verhindert om weer terug in balans te raken.Een mens moet in balans zijn. Als dat zo is ben je in staat om, zonder hulp, te herstellen van klachten of blessures. Dit is de kern van de osteopathie, iemand weer in balans brengen. 

Toen ik met osteopathie in aanraking kwam, heb ik om deze reden besloten om, in plaats van verdere scholing in de fysiotherapie, me om te scholen tot osteopaat. 

Opleiding
Ik ben in 1998 gestart met mijn opleiding osteopathie aan het college Sutherland. Eerst in Antwerpen en later in Brussel als onderdeel van de Europese Hogeschool Brussel. Ik ben geslaagd voor mijn examen in 2004 en heb later met succes mijn thesis verdedigd. Sindsdien werk ik als osteopaat DO MRO. In 2015 heb ik mijn praktijk in Vlissingen geopend. 

Osteopaat DO-MRO
De titel osteopaat is op zich geen beschermde titel maar de toevoegingen DO en MRO wel. DO betekent dat je de osteopathieopleiding volledig hebt afgerond. MRO betekent dat je ingeschreven staat in het register voor osteopathie. Om de registratie te behouden, moet men voldoen aan een minimum aantal uren na- en bijscholing. Registratie houdt ook in dat ik ook onder de klacht- en geschillen regeling van de osteopathie val. Meer informatie hierover kunt u vinden onder het kopje downloads of op deze site: 
website NRO 

Binnen de osteopahie zijn er verschillende richtingen. Ik werk voornamelijk volgens de richting  "Geïntegreerde Technieken" website Geïntegreerde Technieken 

Mijn vrouw (Sylvia Bosga) is oefentherapeut en BSM-de Jong therapeut. Behalve binnen het gezin hebben we ook een goede samenwerking op het werkvlak als osteopaat en BSM-de Jong therapeut: Sylvia Bosga, praktijk voor BSM- en oefentherapie 

Kees Minderhout, osteopaat DO-MRO

Geregistreerd lid NVO / NRO nr. 435
AGB code: 90039213 / praktijk 90059863
KVK: 20157768

Watertoren 2
4336 KC Middelburg
T: 06-38434883
E: info@osteopathieminderhout.nl

Rosenburglaan 1
Gezondheidscentrum Rosenburglaan
4385 JE Vlissingen
T: 06-38434883
E: info@osteopathieminderhout.nl

Afspreken:
Volledig consult
Half consult

 

'Gezondheid is het leven van het leven."
- E. Von Feuchtersleben, Oostenrijks dichter, filosoof en geneeskundige 1806-1849