Osteopaat in Middelburg en Vlissingen

Kees Minderhout

Even voorstellen
Zoals bijna elke osteopaat, ben ik begonnen als fysiotherapeut.
Mijn interesse ligt meer bij de vraag waarom iemand last krijgt van pijn of ongemak dan wat de klacht precies is. Dat laatste weet je als patiënt ook wel, de eerste vraag meestal niet (anders had je bijtijds je maatregelen kunnen nemen). De meeste nascholing die ik als fysiotherapeut heb gevolgd had ook als doel om gezondheidsklachten in een breder perspectief te zien.

Een osteopaat zoekt juist naar datgene wat je verhindert om weer terug in balans te raken. Een mens moet in balans zijn. Als dat zo is ben je in staat om, zonder hulp, te herstellen van klachten of blessures. Dit is de kern van de osteopathie, iemand weer in balans brengen. 

Toen ik met osteopathie in aanraking kwam, heb ik om deze reden besloten om, in plaats van verdere scholing in de fysiotherapie, me om te scholen tot osteopaat. 

Opleiding
Ik ben in 1998 gestart met mijn opleiding osteopathie aan het college Sutherland. Eerst in Antwerpen en later in Brussel als onderdeel van de Europese Hogeschool Brussel. Ik ben geslaagd voor mijn examen in 2004 en heb later met succes mijn thesis verdedigd. Sindsdien werk ik als osteopaat DO MRO. In 2015 heb ik mijn praktijk in Vlissingen geopend. En sinds 2017 heb ik mijn vestiging in Middelburg geopend.
Per 1 april 2023 heb ik mijn activiteiten geconcentreerd in Middelburg en is de vestiging in Vlissingen gesloten.

Osteopaat DO-MRO
De titel osteopaat is op zich geen beschermde titel maar de toevoegingen DO en MRO wel. DO betekent dat je de osteopathieopleiding volledig hebt afgerond. MRO betekent dat je ingeschreven staat in het register voor osteopathie. Om de registratie te behouden, moet men voldoen aan een minimum aantal uren na- en bijscholing. Registratie houdt ook in dat ik ook onder de klacht- en geschillen regeling van de osteopathie val. Meer informatie hierover kunt u vinden onder het kopje downloads of op deze site: website NRO 

Binnen de osteopahie zijn er verschillende richtingen. Ik werk voornamelijk volgens de richting  "Geïntegreerde Technieken" website Geïntegreerde TechniekenVerder liggen mijn interesses vooral op het gebied van de wederzijdse beïnvloeding van lichaam en geest. De wortels hiervan kun je vinden in de oudste geneeswijzen, zoals bijvoorbeeld  de Ayurvedische geneeswijze.
Ik vind het daarom ook een mooie aanvulling dat er een paar keer per jaar een Ayurvedisch arts, via de Ayurveda specialist consulten geeft in mijn praktijk.
Verder kunt u op donderdagmiddag op de Rosenburglaan voor shiatsu behandelingen en Chi Nei Tsang voedingsadvies vanuit de 5 elementenleer  terecht bij Lisette Langford - Maranus, praktijk Heel Natuurlijk.

 

 

Kees Minderhout, osteopaat DO-MRO

Watertoren 2
4336 KC Middelburg
T: 06-38434883
E: info@osteopathieminderhout.nl

Geregistreerd lid NVO / NRO nr. 435
AGB code: 90039213 / praktijk 90059863
KVK: 20157768

Online afspreken:
Klik hier  
 

'Gezondheid is het leven van het leven."
- E. Von Feuchtersleben, Oostenrijks dichter, filosoof en geneeskundige 1806-1849