Osteopaat in Middelburg en Vlissingen

Osteopathie

Osteopathie optimaliseert de vitaliteit en daarmee uw gezondheid.

Via deze link komt u op een filmpje over osteopathie gemaakt door de NVO.

Gewoonlijk wordt een mens zelf beter van zijn klachten. Als blijkt dat een klacht niet vanzelf of te langzaam herstelt dan roepen we meestal de hulp van een behandelaar in. Het is dan een goede keuze om naar een osteopaat te gaan.

Een osteopaat onderzoekt het lichaam op blokkades of remmingen die de spontane verbetering van de gezondheidsklacht in de weg staan. Het doel van een osteopathische behandeling is om deze blokkades op te heffen en daarmee het zelf genezend vermogen zodanig te vergroten dat je zelf weer van je klachten kan verbeteren. Als u meer informatie over osteopathie wilt, klik dan hier 

Goede informatie over osteopathische behandeling kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie, NVO, (klik hier) Deze beschrijving geldt in het algemeen voor een osteopathische behandeling. Ook de osteopathie kent verschillende richtingen. Ik behandel hoofdzakelijk volgens de richting "Ge├»ntegreerde Technieken". deze behandeling wijkt op details af van de beschrijving die u op de NVO site kunt lezen. Daarom heb ik op de pagina werkwijze een beschrijving gegeven van een behandeling zoals ik die toepas. 

Indicaties

Osteopathie kan helpen bij heel veel verschillende klachten zoals: allerlei soorten van rug-, nek- en hoofdpijn, migraine,hernia, sportblessures, overbelastingsklachten (zoals RSI of tenniselleboog), klachten als brandend maagzuur en misselijkheid, incontinentieklachten,menstruatieklachten, etc. Verder kunnen klachten als concentratiestoornissen en leermoeilijkheden en allerlei soorten van druk tot zeer druk gedrag ook goed reageren op osteopathie. klik hier voor meer informatie 

Zwangerschap

Bij zwangerschap of de wens om zwanger te worden is osteopathie een goede keus. Osteopathie is als behandelmethode bij uitstek geschikt om zwangeren en babies te behandelen. Per 1 mei 2017 voer ik ook praktijk in het gebouw van de Verloskundige groepspraktijk Vlissingen. Op deze manier willen we door een goede samenwerking tussen onze beide praktijken de pre- en postnatale begeleiding (voor moeder en kind) optimaliseren.

Kinderen en baby's

Voor elke klacht geldt dat hoe vroeger je deze behandelt, hoe meer kans op succes. Kleine kinderen kunnen niet zeggen dat ze ergens last van hebben. Ze laten het meestal wel blijken door hun gedrag (huilen, boze buien, geen energie, slechte concentratie). Bij pasgeborenen komen klachten als reflux, darmkrampen, voorkeurshouding, KISS etc. regelmatig voor.

Als er een lichamelijk oorzaak voor is, wordt deze opgespoord door de osteopaat en behandeld. Osteopathie is bij uitstek geschikt om kinderen en baby's te behandelen. De behandeling gaat heel rustig en ik manipuleer (kraak) niet.
Ik heb bijscholing gevolgd specifiek gericht op het behandelen van baby's en kinderen, o.a. ook de module kinderosteopathie volgens de geintegreerde technieken.
klik hier voor meer informatie 

Ziekte

Osteopathie kan geen ziektes (bijvoorbeeld: rheuma, arthrose, MS, polyneuropathie, gevolgen van een beroerte, etc) genezen. Wel kan osteopathie bijdragen aan een betere kwaliteit van leven, zoals minder pijn en / of een betere beweeglijkheid. Bovendien kan osteopathie, indien mogelijk, herstel ondersteunen.

Preventie

Osteopathie werkt ook zeker preventief. Een blokkade in het lijf hoeft niet direct klachten te geven, meestal ontstaan de klachten later. Als je voor het ontstaan van de klachten de blokkade opheft, zullen de klachten uitblijven. Dit is voor iedereen belangrijk. In de professionele sport doet men hier al zijn voordeel mee. Het is niet voor niets dat er bij veel sportploegen osteopaten werkzaam zijn.
Niet alleen sporters maar Iedereen kan besluiten om zich preventief te laten behandelen.

 

 

Kees Minderhout, osteopaat DO-MRO

Watertoren 2
4336 KC Middelburg
T: 06-38434883
E: info@osteopathieminderhout.nl

Geregistreerd lid NVO / NRO nr. 435
AGB code: 90039213 / praktijk 90059863
KVK: 20157768

Online afspreken:
Klik hier  
 

'Gezondheid is het leven van het leven."
- E. Von Feuchtersleben, Oostenrijks dichter, filosoof en geneeskundige 1806-1849